понеділок, 10 листопада 2014 р.


Мова моя - найдивніше диво.




9 листопада Україна відзначає День украї́нської писеемності та мови.
За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця —послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.
Саме з нього,вважають дослідники, і починається писемна українська мова. Мелодійна, ніжна,солов’їна — не вистачить слів, щоб описати нашу рідну українську мову. Сьогодні нею розмовляють близько 45 мільйонів людей, і вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу. Користувачі бібліотеки-філії с. Негрово відзначаючи таке гарне свято поринули у літературний екскурс «Мова моя - найдивніше диво». Діти переглянули документальне відео презентацію про винекнення української мови, прочитали улюблені вірші українських класиків літератури Т. Шевченка, Л. Українки,І.Франко.
Учасники заходу підготували прислів'я, приказки. Цікавими були відповіді дітей на питання вікторини «Мова — втілення думки", Розгадання ребусів пов'язані з мовою стали заключною зупинкою у літературному екскурсі.
Наші користувачі люблять і розвивають рідну мову, примножують її красу. Адже рідна мова - мова,з якою людина входить у світ, прилучається до загальнолюдських цінностей у житті, стає свідомою.

 


 

 





 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар