понеділок, 27 жовтня 2014 р.

28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників.


28 жовтня, згідно з Указом Президента України «Про День визволення України від фашистських загарбників» від 20 жовтня 2009 року № 836/2009, наш народ святкує День визволення України від німецько-фашистських загарбників.
Цей осінній день 1944 року назавжди залишиться в народній пам’яті. 70 років віддаляє нас від буремних воєнних подій. Для історії це не багато, а для людини – майже все життя. Україна стала іншою. Та минуле завжди з нами, в нас самих. Відлітають, мов журавлині ключі, роки у вічність... Літа не зітруть в народній пам’яті світлі імена тих, хто віддав своє життя за Батьківщину. Там, де точилися колись запеклі, криваві бої, здійнялися пам’ятники, обеліски, не забувають їх люди. Жити без пам’яті, без історії – значить зостатися без кореня життя. Якщо казати про минуле, то потрібно відмітити здатність українців згуртовуватися перед небезпекою, стійко переносити труднощі і героїчно боротися з ворогом.

25 жовтня було проведено урочисте зібрання присвячене  визволення села. До пам’ятника загиблих воїнівв було покладено квіти, хвилиною мовчання вшановано пам’ять загиблих,запалено свічу пам’яті.Сільський голова В. М. Данканич в своєму виступі відмітив -пам’ятайте! Через роки! Через віки-пам’ятайте про тих, хто вже не прийде.Схилимо голови перед пам’яттю тих,хто віддав своє життя в ім’я врятування рідної землі. Багато їх молодих,самовідданих увійшли в легенди,назавжди лишилися у  пам’яті людській.
Потім присутні урочистого зібрання були запрошені в сільську бібліотеку на годину пам’яті «Вічно живі в пам’яті народній». Присутніх ознайомлено з книжковою виставкою «Роки війни,століття пам’яті»,присвяченої  визволення України від фашистських загарбників.









Немає коментарів:

Дописати коментар