пʼятницю, 14 лютого 2014 р.



Майбутнє варто планувати.                        "Все починається з любові!"


Хоча на вулиці ще останній місяць зими, та в серцях закоханих вже починає жевріти весна. В лютому місяці всі з нетерпінням чекають на свято любові – День Святого Валентина, адже саме цього дня у багатьох відбуваються зародження чистого і ніжного почуття, здійснюються мрії, хтось знаходить свою другу половинку.
14 лютого в стінах  бібліотеки зібрало закоханих свято любові «Кохання ніжний первоцвіт». Ведучі заходу привітали всіх зі святом любові. Вони підготували для них цікаву конкурсно-розважальну програму, де майже всі присутні приймали активну участь в конкурсах, вікторинах, ділилися цікавими розповідями, вітали одне одного валентинками.

Цікавим було дослідження хлопчиків та дівчаток про те, що кохання – це поезія і сонце життя. Мабуть немає ні одного письменника, поета, який би не оспівував це прекрасне почуття. Адже вони теж люди, хоча відомі та знамениті. І нам, простим людям хочеться якомога більше дізнатися про надії, переживання наших кумирів.

Чи закохувалися колись Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко?

Звичайно, що так. Перше кохання Шевченка було до дівчини Оксани, з якою пов»язані в нього пригоди і спогади про дитячі роки. Ті перші чисті пориви дитячих почувань на тлі безрадісного нещасливого особистого життя Шевченка перетворилось у щире полум»я, що не покидало його серце до останніх років життя. Вірші про жінок, щастя, кохання пройняті незрівняною щирістю і трагізмом самотності. Жінки у Шевченка і «ласочки», і «зіроньки», і «пташечки», і «лілеї».

В зимовому Мінську 1901 року на руках Лесі Українки вмирає її кохана людина – Сергій Мержинський. Леся боляче переживає смерть коханого. Ті, що справді кохають, борються за душу коханої людини до останнього подиху.

Іван Франко писав: « Ще в гімназії я влюбився в Ольгу Рошкевич. Але вона вийшла заміж за іншого…» . Під впливом закоханості Франко написав збірку «Зів»яле листя», дві п»єси «В Ізмарагді».
У бібліотеці панував святково зігрітий теплим почуттям настрій.. Ведучі свята побажали всім закоханим щастя та здійснення мрій.
Корисну інформацію, яка допоможе кожному зробити вірний вибір молодь мала можливість отримати, ознайомившись з друкованими матеріалами,які їм були запропоновані: буклет «Запланований вибір», пам’ятка «Для закоханих: плануй своє життя», брошури серії «Тобі про здоров’я та красу».
Бажаємо всім незгасимого кохання ,будьте коханими,освідчуйтеся один одному не лише 14 лютого, а цілий рік, усе сторіччя. Бо любов надихає нас, дає сили, робить красивими, молодими і щасливими.


 

 

 








 








Немає коментарів:

Дописати коментар